Ontdek de Hoge Venen

  • Dichtbij huis
  • Prachtige natuur
  • Rustige omgeving

Wandelen in Ouren en omgeving

Wandelroutes voor ieder niveau

Rustig wandelen met je hond tussen de open velden? Wandelroutes uitstippelen langs minder begane paden of een uitgestippelde wandelroute volgen? In Ouren kan je uren wandelen en niemand tegenkomen. Als je geluk hebt of erg stil bent, dan kom je zeker hertjes tegen.

Er is voldoende bewegwijzering, dus verdwalen is onmogelijk. Je kan kiezen voor een eenvoudige wandeling langs het water. Het beste voorbeeld hiervan is Ouren tot Tintesmuhle en terug. Deze wandeling is deel van de Nat’our route en is ongeveer een 14 km. Anderzijds kan je ook gemakkelijk 5 uur stappen en tot wel 600 hoogtemeters klimmen.

Samengevat, Ouren has it all én meer! Langs de Our ontdek je verschillende aangeduide wandelingen. Van het Irfenpad, Nat’our route, GR5 tot het wereldbekende pelgrimspad naar Santiago de Compostella. Elk type wandelaar komt in Ouren aan zijn trekken! Heb je hier graag wat meer informatie over, dan mag je ons gerust aanspreken!


Vissen

Unieke plekjes om te vissen

Op zoek naar unieke plekjes om te vissen? Ouren en omstreken is de plek bij uitstek om te hengelen. Geniet van een dagje vis vangen in de Our of aan het meer van Weiswampach (enkele kilometers van Ouren). Het recreatiedomein beschikt over 2 aangelegde vijvers van 6ha die uitsluitend dienen voor de hengelsport. Wist je trouwens dat het enige winkeltje in Ouren een ruim assortiment aan hengelmateriaal heeft. Van hengels, lijnen, haken tot aas en toebehoren. Ben jij een fervent visser? Dan kan je hier ongetwijfeld je hart ophalen!Meer van Weiswampach

Op nog geen 10 minuten rijden kan je tijdens de warme zomermaanden heerlijk afkoelen in het meer van Weiswampach.Winkelen in Ouren

Gezellig winkelen in Ouren doe je bij Massen en Knauf

Winkelen voor kledij, schoenen, juwelen, eten, drinken of sportmateriaal? Bij Knauf of Massen vind je alles wat je nodig hebt. En met alles bedoelen we echt alles.

Gelegen net over de grens met Luxemburg, biedt Massen een ruim assortiment aan kwaliteitsvolle charcuterie, kaas, wijn, sterke drank, vlees, vis, brood, koffies… noem maar op. De foto’s spreken voor zich! Naast de grote supermarkt kom je ook verschillende kledingzaken en andere winkeltjes tegen. Nog een heel leuk extraatje: In Luxemburg genieten wij als Belgen van een groot belastingvoordeel. Alcohol, tabak en diesel is hier veel goedkoper! Ga je graag eens uit eten? Ook dat kan aan voordelige prijzen.

Bij Knauf shopping ben je evengoed snel enkele uurtjes aan het winkelen zonder te beseffen. Van Esprit, Manu, Ville Neuve tot H&M, Hema en AS Adventure. Op regenachtige dagen is dit de ideale schuilplek!